İşe Giderken Otobüs Altında Can Verdi

Demirtaş Barbaros Mahallesi’nde geri dönüşüm malzemelerinin ayrılmasında günlük 25 lira yevmiyeyle çalışan 3 çocuk annesi 53 yaşındaki Nilüfer Korku, işyerine giderken otobüsün altında kaldı. Olay yerinde yaşamını yitiren Korku’dan geriye kaza sonrası caddeye fırlayan yırtık ayakkabısı ve cüzdanındaki 7 lira parası kaldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Barbaros Mahallesi’nde oturan ve geri dönüşüm malzemelerinin ayrışması işinde günde 25 lira karşılığında sigortasız olarak çalışan Nilüfer Korku, saat 06.00’da kalktı. Korku, çocuklarının kahvaltısını hazırladıktan sonra işe gitmek için evinden çıktı ve Bursa- Yalova karayolunun karşısına geçmek istedi. Bu sırada, Gemlik Açık Cezaevi’nde bulunan mahkumları ve infaz koruma memurlarını çalıştıkları Bursa’ya getiren Muharrem Alperen K. (29) yönetimindeki 16 YS 212 plakalı otobüs, yola çıkan Korku’ya çarpıp altına aldı. Aracın önünde 40 metre sürüklenen Korku, ağır yaralandı. Talihsiz kadın, çağrılan 112 Acil Servis ekibi gelene kadar yaşamını yitirdi. Nilüfer Korku’dan geriye kaza sonrası caddeye fırlayan yırtık ayakkabısı ve cüzdanındaki 7 lira kaldı.

Acı haberi öğrenince olay yerine koşan Nilüfer Korku’nun emekli işçi eşi Mehmet Korku sinir krizi geçirdi. Sağlık görevlileri tarafından güçlükle sakinleştirilen Mehmet Korku, “Eşim ekmek parası yolunda öldü. Sigortasız çalışıyordu. Bu acıya nasıl dayanacağız?” diyerek gözyaşına boğuldu.

Yalova- Bursa karayolunun uzun süre trafiğe kapanmasına neden olan kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Gözaltına alınan otobüs sürücüsü ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Daha yeni Daha eski