Demirtaş Polis Merkezi Hizmete Girdi

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından yenilenen eski jandarma karakolu, Demirtaş Polis Merkezi olarak hizmete girdi. Merkezin açılışına katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput, bir şaka yaparak, nezarethane içerisinde çekim için bekleyen gazetecilerin üzerine kapıyı kilitledi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, 9 mahalle ve 120 bin nüfusa hizmet verecek Demirtaş Polis Merkezi’ni hizmete açtı. Törene; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa İl Jandarma Komutanı Vedat Çolak, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Tuna, Kriminal Bölge Müdürü Arif Bozdemir ile çok sayıda iş adamı ve polis yöneticisi katıldı.

SCADA merkezi ile bir organize sanayi bölgesinin ihtiyaç duyduğu elektrik, doğalgaz, sus sistemlerinin izleme ve kontrolünü yaptıklarını belirten DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman, “9 milyon 208 bin lira yatırım değeri olan bu projemiz, fiber optik altyapı üzerinden haberleşme, görüntülü konuşma ve metro ethernet hizmeti sunuyor. Ayrıca, mobese bileşeni ile bölgemizde dikilmiş direkler üzerinde 53 sabit, 10 hareketli olmak üzere toplam 63 kamera ile izleme ve kayıt yapabiliyoruz. İşte bu mobese sistemini polis merkezimizle entegre hale getirdik. Kamera görüntülerini bu merkeze aktaran altyapıyı kurduk. Demirtaş Polis Merkezi’nde bölgemizdeki 63 kamera yanında, DOSAB dışında emniyetimizin mobese sistemi dahilindeki kamera görüntülerinin izlenmesini ve kayıt olanağını sağlayan gerekli altyapı yatırımı da yapıldı. Güvenlik açısından da son derece önemli olan bu çalışma ile DOSAB’ın giriş çıkışları, kavşaklar, cazibe merkezleri, elektrik, doğalgaz ve su şebekelerine ait önemli noktalar izlenebilecek.” dedi.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da Doğu bölgelerine, güvenlik sorunu olduğu için yatırımcı gitmediğini ifade ederek, “Bursamızın daha yüksek güvenlikli kent olması için elimizden geleni yapıyoruz. DOSAB’daki bu merkezimiz, 9 mahalle ve 120 bin nüfusa hizmet verecek. Gerçekten fiziki mekanlar verilen hizmette önemli bir yer kaplıyor. Personelimiz, daha güzel bir ortamda güzel hizmet verecektir” diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise yatırım için güvenliğin olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi. Harput, şunları kaydetti: “Güvenlik, her şeyin üzerinde. Güvenlik olmadan ne yatırımdan ne de kalkınmadan bahsedilebilir. DOSAB, bölgeye bir bina yenileyerek üç adet de polis aracı almıştır. Bu, büyük hizmettir. Ben Hakkari, Şanlıurfa’da valilik yaptım. O bölgede mesaimin büyük bölümünü güvenlik hizmetlerine, terörü nasıl bitiririz noktasında sarfederken, Bursa’da mesaimin yüzde 99’unu ‘şehri nasıl tanıtır, nasıl daha fazla turist getirebiliriz’ noktasında harcıyorum.”

GAZETECİLERİ NEZARETE KİLİTLEDİ

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, binayı yenileyerek emniyet teşkilatının hizmetine sunan DOSAB Başkanı Ferudun Kahman’a plaket takdim etti. Demirtaş Polis Merkezi, açılış kurdelesini kesilmesiyle hizmete girdi. Vali Harput, merkezde görevli polislere, ‘Gelen insanımıza bir güzel sözünüz yeter, güler yüzünüzü vatandaştan esirgemeyin’ tavsiyesinde bulundu.

Merkezi gezen Vali Harput, nezarethaneyi gezerken gazetecilere şaka yaptı. Nezarethanenin içerisinde fotoğraf çekmek isteyen gazetecilerin üzerine kapıyı kilitleyen Vali Harput, ‘Sizi kapattım’ diyerek şaka yaptı. Vali Harput’un bu şakası protokolde gülüşmelere sebep oldu. Vali Harput, “Nezarethane ceza verilen yer değildir. Burası, iddiaların araştırıldığı merkezin bir bölümüdür. İnsani şartları taşıması gerekir. Nezarethaneye kimsenin düşmesini istemeyiz.” dedi.

Daha yeni Daha eski