DOSAB için çevre yoluna yeni hat

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa trafiğine nefes aldıracak önemli protokolü Karayolları Bölge Müdürlüğü ile imzalandıklarını söyledi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin çok aktif bir OSB olduğunu, trafik anlamında şehre verdiği bir yük bulunduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Demirtaş OSB’nin Çevre Yoluna bağlantısıyla ilgili bir hat üzerinde çalışıyorduk. Bu hatla ilgili de Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle bir protokol yaptık. Kamulaştırma ve peyzaj çalışmalarını biz yapacağız. Yapımla alakalı diğer konular ise Karayolları Bölge Müdürlüğümüze ait olacaktır. İnşallah bu iki çalışma bittiğinde Bursa trafiğindeki yükün azaltılması adına iki farklı konu gibi gözükse iki önemli hamle olacak. Bu imzaların Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Destek ve katkıları nedeniyle Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, milletvekillerimize ve beraberinde ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı imzalanan protokolle, Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı, imalat işlemleri için Bakanlığa devredilmiş oldu. İmzalanan protokole göre Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, projenin ihaleye çıkabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’ndan ödeneğini temin ederek yetki alacak. İhalenin yapılıp, tüm imalat süreci tamamlandıktan sonra hattı Büyükşehir Belediyesi’ne devredecek olan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, raylı sistem araçlarının teminini de sağlayacak.

Başkan Aktaş, “Emet – Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı bir aksilik olmazsa Haziran ayı gibi ihalesi gerçekleşecek. Bu protokolle Bakanlığımız tüm iş ve işlemleri gerçekleştirecek. Nasip olursa da Bursa’da ilk kez Bakanlık marifetiyle yapılmış bir raylı sistem hattı olacak” dedi.

Ahmet Emin Yılmaz’ın Olay gazetesinde paylaştığı DOSAB ile çevre yolu bağlantısı yapılacak güzergahın resmi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı
Daha yeni Daha eski