Dosab'ta maske takmak zorunlu oldu

Koronovirüs tedbirleri kapsamında artık Demirtaş organize sanayi bölgesinde (DOSAB), maske takmak zorunlu hale getirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Bursa Valiliği salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirdi. Alınan karara göre;

“Bursa’nın tüm ilçelerinde, Korona virüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara yazılı olan cadde ve alanlarda vatandaşların, iş yeri sahipleri ve çalışanlarının, ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Tıbbi süreç izlenerek diğer bölgelerde de uygulama konusunda karar alınabilecektir.”

Alınan karara göre Bursa’nın birçok mahalle ve caddesinde maske takmak zorunlu oldu. Demirtaş’ta ise şimdilik sadece DOSAB bu karardan etkilenmiştir.

Daha yeni Daha eski