Bursa'da maske takma zorunluluğu var mı!

17 Haziran itibariyle Bursa ile sınırları içinde maske takma zorunluluğu getirilmiştir. İl Hıfzıssıhha kararı aşağıdaki gibidir.

17 haziran 2020 tarihinde toplanan “Bilim Kurulunun” tavsiye kararlarına istinaden koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla daha önce alınmış kararlara ilave olarak vatandaşların tüm ilimiz sınırları içerisinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca 16 Haziran tarihinde Twitter paylaşımında 5 ilde daha maske takma zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Bu açıklama ile 42 ilde maske takma zorunluluğu uygulanmaya başladı. Bu iller arasında Bursa yok.

Maske takma zorunluluğu olan iller. Fahrettin Koca Twitter hesabından alınmıştır.

Maske takma zorunluluğu olan iller arasında şu anda Bursa yok. Fakat sosyal medyada Bursa’da maske takma zorunluluğu olduğuna dair paylaşımlar yapılmakta. Bursa’da bazı caddeler ve yerlerde maske takma zorunluluğu var ve para cezası uygulanabilir. Para cezası uygulanacak yerleri öğrenmek için tıklayın. (Valilik resmi duyuru sayfasıdır)

Bursa Valiliği’nden 16 Haziran’da yapılan duyuruya göre Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, İnegöl, Kestel, Gürsu ilçelerinin tüm ilçe sınırları içerisinde maske kullanımı zorunlu oldu. Demirtaş’ta artık maske takma zorunluluğu var. Bursa Valiliği’nin resmi duyurusu : http://www.bursa.gov.tr/il-hifzissihha-kurul-karari-karar-no83

Korona virüsün hâlâ bulaşma riskinin bulunduğu ülkemizde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam edelim.

Daha yeni Daha eski