Demirtaş muhteşem bir okul kazanıyor

Olay gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın Demirtaş’ta inşaatına devam edilen yeni okul ile ilgili köşesine taşıdığı yazısı…

Tekstil sanayicisi Mümin Canbaz’ı lise yıllarından beri tanırız. Çok konuşmaz, öne çıkıp kendini göstermeyi pek sevmez, ama görevden de kaçmaz.

Bursaspor’da yöneticilik yaptığı yıllardan beri Bursaspor ve başta amatör kulüpler olmak üzere Bursa’nın spor dünyasının hep içinde.

Bunun yanında, tekstil sanayicisi olarak kentin üretimine katkı sağladı. Ailesi adına hayır yatırımları ile iz bıraktı. Kendi deyişiyle huzuru da hayır yatırımlarında buldu.

Şimdi…

O izlere bir yenisini ekliyor. Fabrikasının da bulunduğu Demirtaş’ta ilkokul için 26, ortaokul için 32 dersliği ve laboratuarları da olan muhteşem bir okulu tamamlamak üzere.

Yanında…

Hem okul öğrencilerinin, hem Demirtaşlı gençlerin spor yapabilecekleri modern bir spor salonu da bulunan Mümin Canbaz İlkokulu ve Ortaokulu inşaatını pandemi sürecinde de devam ettiren Canbaz, 15 Ağustos’ta planlanan açılışın heyecanını yaşamaya başladı bile.

Okul inşaatında heyecanlandı, sırada huzurevi var

90 bin nüfusu, 8 bini aşkın öğrencisi olan Demirtaş’ın okul açığına çare arayan İbrahim Akman bilinen siyasetçi enerjisi yanında sorun çözücü girişimlerle de tanınıyor.

Nitekim…

Okul için Mümin Canbaz’ı ikna eden de o oldu. Eylül ayında başlayan ve Demirtaş için çık önemli olan okul inşaatıno gezerken çok heyecanlandığını söyleyen Mümin Canbaz, okulu yeni eğitim-öğretim yılına yetirmenin de mutluluğunu yaşıyor.

Canbaz’ın bundan sonraki hedefinde ailesinin adını taşıyacak bir huzurevi var.

Kaynak: https://www.olay.com.tr/yazar/ahmet-emin-yilmaz/heyecani-bile-baska-gemlikli-yerli-ve-millinin-bursa-gururu-592280

Daha yeni Daha eski