Demirtaş Bucağı artık hatıralarda

Demirtaş Bucağı İlkokulu, İlköğretim okulu yada en son Ortaokulu olarak bildiğimiz, Demirtaş’ta yaşamış çoğu insanımızın mezun olduğu bu okul artık “Mümin Canbaz” ilkokulu ve ortaokulu olarak eğitim vermeye devam edecek.

Eski binanın 2010 yılında meydana gelen yoğun yağışlar sonucunda oluşan sel felaketinde tabanlarında çökmeler oluşmuş ve binanın boşaltılmasına karar verilmişti. Boşaltılan bina yıkılıp 2012 yılında yeni yapılan bina ile eğitime devam edilmişti.

İşadamı Mümin Canbaz’ın Demirtaş Bucağı Ortaokulu’nun yanında atıl durumda olan okul binasını yıkarak Demirtaş’a yeni bir ilkokul kazandırdı. 26 derslikli bu ilkokul ile yenilenen ortaokul binasıyla öğrencilere eğitime devam edecek.

Demirtaş Bucağı Ortaokulu’nun da hatıralarda kalacak tarihçesini de aşağıdan okuyabilirsiniz.

Demirtaş Beldesinde İlkokul 1925 yılında eski Rum Okulu olan binada Arap Harfleri ile 150 kadar öğrencisiyle İsmail Efendi yönetiminde eğitim öğretime başlamıştır. Uzun yıllar okul olarak kullanılan bu bina yıkılmış durumdadır. 1964 yılında Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesine şuan ki sel felaketinden zarar gören okul binası yapılmış ve aynı yıl eğitim öğretime başlamıştır. 1984 yılında ilkokul ve şu anki Ali Osman Sönmez Fen Lisesi bahçesinde bulunan ortaokul birleşerek 8 yıllık ilköğretim okulu oluşturulmuş ve Ali Osman Sönmez İlköğretim Okulu adını almıştır. Daha sonra 1991 yılında binaların ayrı olması ve karşılaşılan güçlükler sebebiyle 5 yıllık ilkokul eğitimine dönmüş ve Demirtaş Bucağı İlkokulu adını almıştır. 1996-1997 öğretim yılı başında tekrar ilköğretime dönüştürülerek Demirtaş Bucağı İlköğretim Okulu adıyla eğitim öğretime devam etmiştir. 14.10.2010 tarihinde meydana gelen yoğun yağışlar sonucunda oluşan sel felaketinde okulumuzun tabanlarında çökmeler oluşmuş ve binanın boşaltılmasına karar verilmiştir. Okul, 15.10.2010 tarihinden 19.12.2011 tarihine kadar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kiralanan, Çınar Vakfına ait Demirtaş Sakarya Mahallesi, Zafer Caddesi, 4.Sokak No: 25 Adresinde bulunan binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Cumhuriyet Mahallesinde bulunan esas okul binası yıkılıp yeniden yapılmış ve 19.12.2011 tarihinde eğitim öğretime başlanmıştır.

Daha yeni Daha eski