Demirtaş barajı'na ilaçlama yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü suların önemli ölçüde çekildiği Demirtaş Barajı çevresinde ilaçlama yaptı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması ve yeterli yağışların olmaması yüzünden suların çekilmeye başlamasıyla birlikte sivrisinek üreme alanlarında artış gözlenirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Uzmanlar, baraj ve göletlerdeki su seviyelerinin hızla düşmesiyle birlikte yazın oluşabilecek bataklık ve küçük gölcüklerin sivrisinek üremelerine zemin hazırlayabileceğine, beraberinde ise Batı Nil Virüsü, Zika gibi ölümcül hastalıkların yayılabileceğine dikkat çekerken, Büyükşehir Belediyesi bu konuda da tedbiri elden bırakmıyor.

Büyük sulak alanlardan göller, barajlar, akarsuların etrafında oluşan su birikintileri, bodrum, asansör boşluğu, ızgara, rögar, kullanılmayan havuzlar, süs havuzları, su tankı, inşaat alanları, foseptikler, kuyular gibi alanlarda 126 adet ilaçlama personeli, 34 adet ilaçlama aracı, 10 adet PLV makinesi ile yapılan çalışmalar kapsamında suların önemli ölçüde çekildiği Demirtaş Barajı çevresinde de ilaçlama yapıldı.

Daha yeni Daha eski